Please enable JS

HARD TIMES

Opmerking

De eventueel hier getoonde werken kunnen een beetje afwijken van de echte kleuren en dergelijke , dit onder invloed van de digitalisatie of het gebruikte medium.

PROJECT DETAILS

AFMETING: 90x90 cm

DATE: 24 JULI, 2015

CATEGORY: 90x90, BLACK

STATUS: Te Koop


BESCHRIJVING

Doek 90 x 90 cm katoen. Acryl op ondergrond van zwarte en witte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

In de natuur is de winterperiode een voor vele dieren harde en moeilijke tijd...een gevaarlijke tijd. Jagers worden steeds alerter naarmate de prooidieren schaarser worden. Voedsel vinden is dan ook steeds moeilijker en de vindingrijkheid en durf spelen een steeds belangrijkere rol.  De natuurlijke schroom en het aanvoelen van gevaarlijke situaties moet plaats maken voor de drang naar levensbehoud. Zo komen dieren omwille van het overlevingsinstinct in situaties waar zij eerder het leven laten dan dat ze overleven. De jagers gaan onder dezelfde invloed hun jacht en eetgewoonten zelfs aanpassen.

De vos die men hier ziet gaat op pad om elk mogelijk voedsel te bemachtigen. Hij maakt gebruik van de sneeuwbui om geruisloos zijn prooi te benaderen. De muis (Peronyscus maniculatus) van zijn kant verlaat, gedreven door honger, een veilig onderkomen onder de sneeuw om ook een mogelijke voedselbron te bereiken. Hierbij laat ze alle schrik en alertheid varen. Het is een ongewoon gevaarlijke situatie...die wel eens slecht zou kunnen aflopen.

Eens te meer geldt hier de wet van de sterkste en de slimste.  Een natuurlijk proces dat steeds cyclusgewijs weerkomt. Het zorgt voor een natuurlijke selectie, gezonde slimme dieren overleven, zwakke dieren worden onherroepelijk herleid tot voedsel voor anderen.

Een hard principe dat men ook in ons dagelijks bestaan terug zal vinden, onder verscheidene vormen. Het is in zekere zin de wet van de natuur of de wet van het leven. Het lot bepaalt dikwijls de omstandigheden. De omstandigheden bepalen dan weer de levensloop en sturen ons in alle mogelijke richtingen. Uiteindelijk is het de overlevingsdrang die ons voortstuwt en ons doen en laten zal sturen.


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.