Please enable JS

Natura Artis Magistra

Opmerking

De eventueel hier getoonde werken kunnen een beetje afwijken van de echte kleuren en dergelijke , dit onder invloed van de digitalisatie of het gebruikte medium.

Natura Artis Magistra

Natura Artis Magistra

09 apr 2018 / Written by  / Blog

Eind maand april 2018 gaat er een tentoonstelling open  in de Nationale plantentuin te Meise onder de naam "Natura Artis Magistra".

Deze tentoonstelling is de uitloper van een wedstrijd georganiseerd door Fedos Belgie onder de eerder beschreven naam. De natuur als leermeester voor de kunstenaars. Inschrijvingen konden tot eind maart en er bleek een grote interesse van de kunstwereld te zijn. Bedoeling was dat uit de ingezonden werken door een jury een aantal werken werden geselecteerd . Hiermee zal de tentoonstelling dan worden opgebouwd.  De ganse maand mei is dit evenement dan toegankelijk voor het hopelijk talrijke publiek. Er zijn ook verschillende prijzen voor de deelnemers, prijzen die na de tentoonstelling zullen worden bekendgemaakt,waaronder ook een publieksprijs. Meer dan achthonderd werken werden ingediend door een tweehonderd kunstenaars. Werken gaande van schilderkunst over beeldhouwkunst en woordkunst enz. De eerste selectie werd door een vakjury gemaakt begin deze maand . Er werden een 65 kunstenaars weerhouden en met hun werken ( een 200-tal dus) gaat de tentoonstelling worden opgebouwd. Ik heb de eer om hiervoor uitgenodigd te zijn en deel uit te maken van de uiteindelijke selectie. Ik verwacht en hoop dat dit initiatief een grote toeloop van geinteresseerden teweeg brengt. In elk geval zal het zo zijn dat er een zeer leuke en knappe tentoonstelling zal te bewonderen zijn en op alle dagen zullen er kunstenaars zijn die mensen op eventuele vragen en dergelijke kunnen antwoorden. Hopelijk komen jullie toeschouwers in grote getalen en loopt dit uit op een behoorlijk succes. In elk geval wil ik Fedos Belgie bedanken voor de geleverde inspanning en het bieden van kansen aan de kunstenaars. Mensen die willen komen kunnen mij eventueel even mailen en dan kan ik invitatiekaart(en) versturen waardoor men aan halve prijs toegang krijgt tot de plantentuin en de tentoonstelling.