Please enable JS
Opmerking

De eventueel hier getoonde werken kunnen een beetje afwijken van de echte kleuren en dergelijke , dit onder invloed van de digitalisatie of het gebruikte medium.

PROJECT DETAILS

AFMETING: 60x120 cm

DATE: 6 september, 2019

CATEGORY: 90x90, WHITE

STATUS: Beschikbaar


BESCHRIJVING

Doek 90 x 90 cm katoen. Acryl op ondergrond van zwarte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

Nogmaals een voorbeeld van hoe de mensen alles in hun voordeel gebruiken of beter nog, in een goed daglicht weten te stellen. Een deel van het werk is gebaseerd op een foto die bij de laureaten was van een fotowedstrijd die over de ganse wereld gevolgd wordt.(World Press Photo 2017). Men wordt van de getoonde beelden echt niet vrolijk. De foto met daarop een neushoorn in penibele toestand roept bij mij vele vragen op en wekt mij een gevoel van schaamte op , omwille van wat ik zie en wat ik weet desbetreffend. Erger wordt het wanneer ik even daarna de uitleg lees in een belgische krant met behoorlijk veel lezers. Na enkele loze zinnen die echt nergens op slaan schrijft de reporter ..."gelukkig brengen de geredde dieren soelaas". Dit is een opmerking waarvoor ik mij diep zou schamen en die totaal niet strekt met wat de werkelijkheid laat zien. In ditzelfde jaar sterft de laatste mannelijke afrikaanse witte neushoorn en kan de soort alleen nog voortbestaan als de mens erin slaagt om op een of andre manier toch een wijfje zwanger te krijgen. Nogmaals een bewijs van hoe de mensen hun wereld vernietigen....het is ook dezelfde mens die er verantwoordelijk voor is dat deze soort bijna zeker uitsterft en dit omdat de mensen economische voordelen hadden aan het doden van deze dieren. De hoorn zou bv een geweldig afrodisiacum zijn, wat door de wetenschap al meermaals werd tegen gesproken en/of bewezen.

Het feit dat men als journalist dergelijke onzin mag en kan verkopen vind ik een nog groter probleem. Blijkbaar moet men niet meer nagaan wat of waarover de dingen gaan ...men schrijft gewoon vlug wat zodat iedereen zich ermee kan verzoenen en liefst op een manier dat men er als mens toch goed uitkomt. Het is erg dat men prijzen kan verdienen met bv foto's van de ellende en diens meer veroorzaakt door onszelf. Het lijkt mij steeds duidelijker dat er hoogdringend een verandering in mentaliteit moet komen en dit omwille van alle levende wezens.
Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.