Please enable JS

Super User

Opmerking

De eventueel hier getoonde werken kunnen een beetje afwijken van de echte kleuren en dergelijke , dit onder invloed van de digitalisatie of het gebruikte medium.

Super User

Super User

Interieurontwerper en kunstschilder. Voorzitter van kunstkring "Spectrum" te Zwijnaarde.

maandag, 05 oktober 2020 09:12

Tentoonstelling 2020

 

In laatste instantie moeten wij tot onze spijt melden dat we door de genomen coronamaatregelen genoodzaakt zijn om onze tentoonstelling af te blazen. We gaan een nieuwe datum vastleggen en iedereen hiervan later op de hoogte brengen. Vriendelijke groeten.

Begin november, meer bepaald van 1-11-2020 tot en met 15-11-2020, loopt de tentoonstelling "Twee jongens,twee vrienden, één kruispunt". Deze tentoonstelling brengt hun werk onder de loupe en nodigt de bezoeker uit om de raakpunten en overeenkomsten zelf te ontdekken. Jan en ikzelf zijn twee vrienden met eenzelfde denkwereld en fantasie en we zetten onze ideeên met verschillende technieken om in kunstwerken. Jan is een meester in de linogravures en pentekeningen. Hij heeft een onnavolgbare stijl en zijn werk raakt vele mensen. Marc is een acryladept en maakt werken met een ongelooflijke precisie en toewijding. Wat hij vertelt is voor velen toegankelijk al zijn er dikwijls onderliggende lagen. Beide mannen geven ons een kijk in hun wereld op elk hun eigen manier en wie goed kijkt zal hun samenhang zeker herkennen.

U kan de tentoonstelling bezoeken alle dagen van 13 tot 17 uur en we proberen de geldende coronamaatregelen stipt te volgen zodat niemand in de problemen komt en toch onze werken kan bezichtigen. We hopen uiteraard veel mensen te mogen begroeten. Het is zo dat we proberen zoveel mogelijk zelf daar te zijn, zodat we vragen en zo meer direct kunnen beantwoorden. Iedereen is welkom. Diegenen die op de openingsdag willen komen moeten zich bij voorkeur al via mail aangeven en ze krijgen bericht of dat kan of niet.

dinsdag, 29 september 2020 10:09

Natura Inspiratus geeindigt...

Op zondag 27 september 2020 werd de wedstrijd beeindigt. De dag daarop, maandag 28 september was er dan de proclamatie van de wedstrijd met enkele toespraken van genodigden. Zo sprak de algemene voorzitter van Fedos Vlaanderen, Dhr Dokter Baeyens en de daarna sprak de administrateur generaal van de plantentuin, Dhr Steven Dessein. Dan kwam de eigenlijke proclamatie, met vermelding van alle prijzen van plantentuin en van Fedos.

Ik ben vereerd te mogen vermelden dat ik de publieksprijs toegewezen kreeg voor mijn werk "Dandelion Night" (zie bij schilderijen). Met een bezoekersaantal dat vlot boven de 60.000 lag ben ik uiteraard vereerd met deze prijs en is het een blijk van appreciatie voor mijn werk. Uit handen van de voorzitter van Fedos, Dhr Rudy Blauwbloeme kreeg ik een houten plakket met vermelding van de prijs.

Alle aanwezigen, kunstenaars, bezoekers en genodigden werden nog vergast met een drankje en wat versnaperingen wat door iedereen ten zeerste werd gesmaakt. Als afsluiting was het de minister president , Dhr Jan Jambon , die de bijeenkomst mocht afsluiten met een eigen toespraak. In deze toespraak werd het belang van cultuur in de samenleving heden ten dage nogmaals benadrukt. Ook de samenwerking van Plantentuin en Fedos werd geprezen .

Zo kwam er een eind aan deze avond en de tentoonstelling "Natura Inspiratus" en na opbreken van de nog aanwezige werken in de zaal en in het kasteel kon ik tevreden huiswaarts trekken. We kijken uit naar een nizeuwe uitdaging en hopen ook hieraan te mogen deelnemen. Als laatste wil ik alle mensen, toeschouwers bedanken voor hun bezoek en voor hun steun .

maandag, 28 september 2020 08:21

UNCONVENIENT THRUTH

zaterdag, 26 september 2020 15:40

Rush hour

maandag, 10 augustus 2020 08:20

MASTER OF COLORS

maandag, 10 augustus 2020 08:01

UNWANTED EVOLUTION

zondag, 09 augustus 2020 11:14

Fake...

vrijdag, 06 december 2019 10:49

GENERATIONS...

woensdag, 10 juni 2020 09:30

With a little help...

Naar aanleiding van verschillende toevallig samenvallende zaken, zoals selectie voor Natura Inspiratus en mijn verjaardag en nog enkele andere, verschijnt er een boekje over mijn werken van de laatste jaren. Het werk noemt "With a little help from my friends" en de vlag dekt hiermee de volledige lading. Zonder enkele van mijn vrienden zou dit niet geworden zijn wat het uiteindelijk is.

Het boek geeft een overzicht van de verschillende werken met de nodige uitleg. Er is een inleidend woord door mijn vriend Jan Wellens en verder een beetje autobiografische uitleg en een overzicht van de laatste tentoonstellingen. Er zijn ongeveer 80 bladzijden  met een zeer geslaagde lay-out. Ook de werken die werden geselecteerd voor deelname aan de wedstrijd "Natura Inspiratus" zijn opgenomen . Het werk waarmee ik de publieksprijs won in de vorige wedstrijd,"Natura Artis Magistra" heeft uiteraard ook een mooie plaats gekregen. Ikzelf geef ook een korte uitleg over dit deel van mijn werk,namelijk over het hoe en waarom en over de herkomst van deze werken.

 Preview 1 boek Marc aangepast

dinsdag, 05 mei 2020 17:39

Natura Inspiratus

Recent kreeg ik bericht van de plantentuin te Meise ,in samenwerking met Fedos Belgie, dat mijn ingestuurde werken voor de door hen georganiseerde wedstrijd,genaamd Natura Inspiratus, werden geselecteerd. Er waren inzendingen van een behoorlijk aantal kunstenaars die alles samen een 545 werken instuurden. Door een jury werden er een 125 werken geselecteerd. Deze werken vormen samen een nieuwe tentoonstelling die zal plaatsvinden in het klasteel van Boechout, gelegen in de plantentuin. De tentoonstelling loopt van juni tot en met september 2020. Op het einde van de expo worden dan door de jyry de verschillende prijzen bekendgemaakt. Hoe dan ook ben ik zeer blij dat ik in de overblijvende groep zit en uiteraard hoop ik dat mijn werken bij het publiek in de smaak zullen vallen.

Mensen die hier graag naartoe willen komen kunnen me eventueel contacteren zodat ik U daar een uitnodiging voor bezorg waarmee U aan de helft van de prijs toegang krijgt tot de plantentuin.

Ik wil hier op mijn beurt de mensen van Fedos en van de Nationale Plantentuin Meise bedanken voor hun inzet om ook in deze moeilijke tijden toch met hun organisatie door te gaan.

Pagina 1 van 9

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.