Please enable JS

AVOIDABLE MISFORTUNE

PROJECT DETAILS

AFMETING: 40x40 cm

DATE: 18 FEBRUARI, 2015

CATEGORY: 40x40, BLACK

STATUS: BESCHIKBAAR


BESCHRIJVING

Doek 40 x 40 cm katoen. Acryl op ondergrond van zwarte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis. Voorstudie voor doek deadline.

Dit doek is een voorstudie voor een groot doek met naam deadline. Beide doeken zijn een aanklacht tegen het onoordeelkundig gebruik van giftige stoffen en het lichtzinnig omspringen met de residu's van deze stoffen. De verpakkingen worden door mensen niet zorgvuldig gerecycleerd en belanden vaak in de natuur zonder enige vorm van controle. Glazen recipienten worden weggegooid in bermen en beemden gewoon omdat men niet de moeite wil nemen ze naar de daarvoor bestemde recyclageparken te brengen.

De impact van dit alles op de natuur, flora en fauna, is tot op heden nauwelijks te bevatten. Dagelijks worden er slachtoffers gemaakt onder de dieren terwijl dit alles te voorkomen is. We moeten dringend gaan zorgen dat het evenwicht, dat steeds meer en meer verstoord geraakt, terug in balans komt. Zo voorkomen we ongelukken en slachtingen onder de dieren.

Ik gebruik hier bewust de zwarte achtergrond om alzo op een andere manier de aandacht te trekken voor dit onderwerp. Het dreigende van het kleurgebruik zal de toeschouwer hopelijk aan het denken zetten.

Gebruikte diersoort hier is de gewone huismus, Passer domesticus. Eens een allomtegenwoordig diertje in onze tuinen en parken. Tegenwoordig heeft ook deze huismus het lastig om te overleven.


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.