Please enable JS

GAP

PROJECT DETAILS

AFMETING: 90x90 cm

DATE: 24 MEI, 2014

CATEGORY: 90x90, WHITE

STATUS: BESCHIKBAAR


BESCHRIJVING

Doek 90 x 90 cm katoen. Acryl op ondergrond van witte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

Dit doek wil het GAP-project onder de aandacht brengen. GAP staat voor Great Apes Project.

Dit project werd jaren geleden opgericht in thuisbasis Brazilie. Het project wil dat er een aantal basisprincipes zouden worden aangenomen waardoor wereldwijd alle grote primaten op dezelfde wijze worden behandeld en beschermd. Deze regels of rechten worden door "GAP" voorgesteld als basiscondities voor de relatie tussen "humans" en "great primates". Anderen vinden dat humans eigenlijk deel uitmaken van de familie der grote primaten.

Volgende principes worden voorgesteld :

1 : right to life of beter het recht om te leven

2 : Individual freedom protection of de bescherming van de individuele vrijheid

3 : Prohibition of torture of bescherming tegen martelingen of folteringen.

Deze rechten zouden moeten worden aangenomen en toegepast op alle grote primaten en op gelijke wijze voor alle individuen. We denken hierbij dus aan mensen, chimpansees, bonobo's, gorilla's en orang-oetans. Het is uiteraard een duidelijke boodschap die moet worden verspreidt over de ganse aardbol. Het aanvaarden van deze regels houdt dan ook in dat jacht op deze soorten moet ophouden. Ook al is het om als voedsel te gaan dienen (bv bush-meat). Verder moet ook het gebruik van individuen voor gelijk welke proeven stopgezet worden. Ook de bescherming van de eigen habitats of leefgebieden moet worden aangepakt. Er is over de ganse lijn nog heel wat werk aan de winkel om een grote mentaliteisverandering te bewerkstelligen.

Deze dieren, waaronder de orang-oetans op het doek zijn zeer vredelievend en vragen op hun speelse manier aandacht voor de beweging van "GAP" en blijven een fascinerende groep van levende wezens die hun plaats op onze planeet evengoed verdienen als bv wij mensen.


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.