Please enable JS

ALL WE NEED

PROJECT DETAILS

AFMETING: 90x90 cm

DATE: 20 NOVEMBER, 2015

CATEGORY: 90x90, WHITE

STATUS: VERKOCHT


BESCHRIJVING

Doek 90 x 90 cm katoen. Acryl op ondergrond van witte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis. Verkocht.

Weerom een groot doek met een terugkerend onderwerp. We zien enkele honden, meer bepaald windhonden of in dit geval Spaanse windhonden of "Galgo's" die samenhangend uitkijken naar een soortgenoot die in de liefdevolle omarming van een kind zichtbaar geniet van de aandacht en warmte die hij krijgt. De andere honden kijken vol verlangen toe en hopen op een gelijkaardige afloop voor henzelf.

De windhonden zijn een eeuwenoud ras van honden dat zeker de laatste jaren in de aandacht komt door de negatieve behandelingen die ze krijgen van, vooral malafide eigenaars, die op geld belust de dieren aanwenden in races die al dan niet illegaal worden gehouden. Zolang de dieren ergens geld genereren worden ze gespaard, zo niet wacht hun in sommige gevallen een vreselijk lot. Hierover verschijnen de laatste jaren overal genoeg artikelen en opiniestukken in kranten en tijdschriften. Vele organisaties proberen de problemen te counteren en een oplossing te bieden voor de vele verwaarloosde dieren. Nochthans is de omvang van het probleem bij het grote publiek niet bekend. Men denkt dat het probleem zich toespitst op Spanje en Ierland maar uit recente cijfers die vrijgegeven werden blijkt dat in de USA afgelopen jaar om en bij de veertigduizend (40.000) dieren werden opgevangen, afgemaakt, achtergelaten....

Dit geeft een beetje weer hoe de mens, gedreven door eigenbelang, met zijn omgeving omgaat. Indien we niet op korte termijn een grote mentaliteitsverandering teweegbrengen zal onze eigen destructieve instelling de oorzaak zijn van de ondergang van onze eigen mooie planeet met al wat erop leeft. Het is de hoogste tijd dat we dit een halt toe roepen en zorgen dat onze wereld in al zijn diversiteit zou worden beheerd zoals het moet en de natuur met al het leven wordt beschermd zodat ook de generaties na ons zich kunnen verwonderen over de diversiteit en schoonheid van al wat leeft.


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.