Please enable JS

STOP

PROJECT DETAILS

AFMETING: 90x90 cm

DATE: 20 MAART, 2016

CATEGORY: 90x90, WHITE

STATUS: BESCHIKBAAR


BESCHRIJVING

Doek 90 x 90 cm katoen. Acryl op ondergrond van witte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

Dit doek gaat over een onderwerp dat een zeer groot probleem is in de huidige wereld. Bosverbranding , opzettelijk dus om bv gronden te winnen voor aggricultuur of andere zaken , is een probleem dat dringend moet worden aangepakt. Hierdoor ontstaat er grote schade , voor dier en mens, en dan vooral door de aantasting van het biologisch evenwicht en de erosie volgend op de verbranding. Wat een nog groter probleem geeft is het verbranden van bos en hout voor de winning van houtskool. Dit gebeurd door enkele firma's op grote schaal doch het is niet daar waar het probleem zich stelt. Deze firma's gaan nog over tot aanplanting van nieuwe bossen. Het is vooral de kleine ,meestal arme man , die op kleine schaal aan houtskoolwinning doet die het probleem vormt. Er zijn er ondertussen zoveel die op die manier proberen hun familie een beter leven te bezorgen dat het een groot probleem is geworden. deze mensen doen niet aan opvolging of inplanting van nieuwe bossen en daardoor ontstaat er versnippering.

Het is ook daarom dat de orang-oetan in de malaise deelt daar zijn leefgebied versnippert en drastisch verkleind. Wat uiteraard niet ten goede komt voor de overleving van de soort.

Stilaan beginnen vele landen in de getroffen gebieden acties te ondernemen om een en ander te herstellen. Hopelijk gaan deze inspanningen niet verloren en kan men het tij nog enigzins keren.  het is nogmaals een voorbeeld hoe erg het met de mens gesteld is. Alleen het eigenbelang en de drang naar winst en geld doet dergelijke problemen ontstaan terwijl het eenvoudig is, relatief gezien toch, om dit op te lossen en vele mensen van een betere levensomstandigheid te voorzien.

 


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.