Please enable JS

RUNNING FOR LIFE

PROJECT DETAILS

AFMETING: 50x120 cm

DATE: 10 APRIL, 2015

CATEGORY: 50x120, WHITE

STATUS: VERKOCHT


BESCHRIJVING

Doek 50 x 120 cm katoen. Acryl op ondergrond van witte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

Een doek dat de controverse van de dierenmishandeling in zich draagt. De hoofdrolspelers zijn weerom Spaanse windhonden of Galgo's. Het konden evengoed greyhounds geweest zijn. Beide soorten worden in landen als Ierland en Spanje gebruikt in al dan niet illegale circuits van racen en gokken. De van oorsprong zeer zachtaardige dieren worden zodanig opgefokt dat ze zelfs een muilband moeten gebruiken omdat de dieren zelfs elkaar te lijf zouden gaan. De verzorging is minimaal en enkel gericht op het lopen. De honden die snel en goed zijn worden behouden ....de anderen wacht een erg treurig lot.

Vele dieren worden gewoon achtergelaten, ver van de bewoonde wereld en de kans dat ze overleven is erg klein. Anderen worden gewoon op gruwelijke wijze verminkt of afgemaakt. Achtergelaten op de meest weerzinwekkende manieren....met prikkeldraad rond de hals vastgemaakt aan boom, of in uitgedroogde waterputten gesmeten... Het zijn praktijken die vele vragen oproepen en doen nadenken over hoe wij als mens ons zo kunnen verlagen. Eens te meer ligt geldgewin aan de grondslag van dit gedrag.

Het lijkt alsof de dieren, lopend met de waanzin in hun ogen, weten dat hun leven afhangt van het resultaat van hun lopen. De sterkste overwint en blijf gegarandeerd in leven. 

Ook in onze samenleving woedt elke dag deze " struggle for life" en de zwakkeren moeten -en gaan- er steeds weer van tussen. Rechtvaardigheid en evenredigheid zijn ver te zoeken. Hoelang kan een beschaving (whats in a name?) zich op deze wijze handhaven?  Het roer moet dringend om...


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.