Please enable JS

HIS MASTERS VOICE

PROJECT DETAILS

AFMETING: 50x120 cm

DATE: 24 APRIL, 2015

CATEGORY: 50x120, WHITE

STATUS: VERKOCHT


BESCHRIJVING

Doek 50 x 120 cm katoen. Acryl op ondergrond van witte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

Een doek waarbij de hoofdrolspelers rond een oude grammofoon staan. Deze grammofoon dateert uit de beginperiode van de muziekindustrie en de grammofoons. Er was toen een merk dat wereldwijd bekendheid genoot onder de naam "His Masters Voice". Deze grammofoons, stuk voor stuk voorzien van een grote bronskleurige muziekhoorn, hadden een logo waarop een foxachtige hond geduldig zat te luisteren naast de grammofoon.

De hoofdrolspelers, spaanse windhonden, staan hier voor een raadsel en/of dilemma. Zij herkennen in het geluid mogelijk de stem van hun meester en reageren elk op hun manier. De ene hond vlijt zich genoegzaam en onderdanig naast de geluidsbron. Berustend en afwachtend. De andere galgo (spaanse windhond) is meer nieuwsgierig en wil naar de bron van het geluid. Hij herkent het geluid en zoekt contact met zijn baasje. Contact dat hij allicht niet zal vinden....

Het is een fenomeen dat ook onder de mensen terug te vinden is....technologische vernieuwingen worden ons met sneltreinvaart voorgeschoteld. Een deel van de mensheid kijkt het met lede ogen aan en ondergaat gelaten de vernieuwing of verandering, zonder meer. Het andere deel zijn die mensen die zich meer kritisch opstellen en gaan nakijken of deze technologische nieuwigheid inderdaad wel vernieuwing brengt en of deze mogelijke vernieuwing een noodzakelijk iets is. Ze onderzoeken of het hun wereld inderdaad kan verbeteren en of men dit alles zomaar moet gebruiken en/of aanvaarden.


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.