Please enable JS

DOUBLE DATE

PROJECT DETAILS

AFMETING: 30 x 90 cm

DATE: 14 SEPTEMBER, 2014

CATEGORY: 30x90, WHITE

STATUS: VERKOCHT


BESCHRIJVING

 

Doek 30 x 90 cm katoen. Acryl op ondergrond van witte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis. Verkocht. Mogelijk met toestemming van eigenaars toch te zien op tentoonstelling(en).

Een werk gemaakt om het mooie van de dieren te presenteren maar ook om een kleine aanklacht te maken naar ons mensen die deze hondensoort zodanig slecht behandelen dat woorden te kort schieten. Het zijn "galgo's" of beter gezegd spaanse windhonden, een ondersoort van de greyhounds. Deze dieren doen al jaren dienst in de illegale racecircuits in Spanje en Ierland. Wanneer ze niet meer voldoen worden deze dieren op de meest beestachtige manier mishandeld. Er zijn stilaan verscheidene organisaties die zich het lot van deze dieren aantrekken. De honden worden opgespoord of gewoon gevonden en dan stilaan weer, indien mogelijk, gesocialiseerd. Daarna worden er nieuwe eigenaars gezocht en krijgen deze dieren terug een waardig bestaan. Een van die organisaties in Belgie is: "greyhounds in nood".

Andere diersoort op dit doek is het zevenstippig lieveheersbeestje of coccinella septempunctata....een redelijk agressieve vleeseter onder de kleine kevers. Een kolonie lieveheersbeestjes is in staat om enkele hectaren landbouwgewassen ongediertevrij te houden. Het zijn dus voor ons redelijk nuttige dieren.

 

 

 

 

 


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.