Please enable JS

LAST WALZ

PROJECT DETAILS

AFMETING: 20x50 cm

DATE: 10 SEPTEMBER, 2015

CATEGORY: 20x50, BLACK

STATUS: VERKOCHT


BESCHRIJVING

Doek 20 x 50 cm katoen. Acryl op ondergrond van zwarte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

 Doek uit de serie "Night Moves". Serie die nogmaals handelt over het fantastische van de natuur en al zijn creaturen.

Nogmaals een beeld met een grappige gedraging van een diersoort, hier de grote groene kikker. Deze beide kikkers omhelzen elkaar of nemen elkaar vast als willen ze een dansje plegen.

Kikkers zijn als een graadmeter om de gezondheid van een stuk natuur te bepalen. Als in een biotoop de kikkers lijken te verdwijnen of daadwerkelijk wegkwijnen is dat veelal een eerste aanwijzing dat deze biotoop te lijden heeft onder factoren die veranderingen of vernietiging  brengen. Meestal externe factoren die veranderingen teweeg brengen die meestal ongewenst zijn. Deze factoren zijn dikwijls terug te koppelen naar de mens, die alzo, gewild of ongewild de natuur veranderd en zeer dikwijls zelfs vernietigd. De gevolgen van deze ingrepen zijn dikwijls onomkeerbaar en dit moet ons meer tot nadenken stemmen. We moeten veel meer aandacht hebben of herwinnen voor de kleinste biotopen en hun bewoners. We moeten deze wezens en hun leefwereld beschermen en alzo onze eigen leefwereld,die gek genoeg dezelfde is, te vrijwaren van totale destructie.

Deze kikkers op het doek lijken dus nog vlug een dansje te wagen, gevangen in een laatste lichtjes gebroken zonnestraal, alvorens het doek echt valt.


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.