Please enable JS

NARCISSUS

PROJECT DETAILS

AFMETING: 20x50 cm

DATE: 10 DECEMBER, 2015

CATEGORY: 20x50, BLACK

STATUS: BESCHIKBAAR


BESCHRIJVING

Doek 20 x 50 cm katoen. Acryl op ondergrond van zwarte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

 In de griekse mythologie is de bergfnimf Echo verliefd op Narcissus die deze liefde niet beantwoordt. Hierdoor kwijnde Echo weg tot enkel haar stem overbleef. Als straf werd Narcissus verliefd op zijn spiegelbeeld in het water. Op zijn beurt kwijnde hij weg omdat hij zijn liefde niet kon bevredigen...en hij stierf een stille dood. Alles wat van hem overbleef was een bloem...een gele bloem...de narcis genoemd.

Het lijkt of deze kikker hier handelt zoals Narcissus en hij kijkt gefascineerd naar zijn reflectie in het donkere water. Het is de amazone melkkikker (trachycephalus resinifictrix) die men hier ziet. Sterven van liefdesverdriet zal hij niet doen, maar bedreigd is hij wel. En wel omdat de mens zijn habitat stelselmatig aan het vernielen is. Hierdoor komt dit fabelachtige creatuur stilaan in de problemen.

Het is de hoogste tijd dat de mensheid meer oog krijgt voor de natuur en het behoud ervan. Honderden fascinerende species dreigen verloren te gaan terwijl de overgrote meerderheid van mensen amper weet heeft van hun bestaan. Dit moet dringend een halt worden toegeroepen. Niet enkel moeten we werk maken van onze klimaatstoestanden maar ook de ongebreidelde vernielzucht en expantiedrang moet aan banden worden gelegd. Uiteindelijk is er maar één planeet aarde...slechts één.....


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.