Please enable JS

DIVERSITY

PROJECT DETAILS

AFMETING: 60x120 cm

DATE: 10 NOVEMBER, 2015

CATEGORY: 60x120, WHITE

STATUS: BESCHIKBAAR


BESCHRIJVING

Doek 60 x 120 cm katoen. Acryl op ondergrond van witte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

De natuur in al zijn facetten is ongelooflijk complex en mooi. Voor zij die er aandacht voor hebben ook een bron van verwondering en bewondering. Mensen horen begaan te zijn met het behouden van wat hen omringt. Het langzame vernietigen van deze natuur staat gelijk met een langzame zelfvernietiging...wat niet echt de bedoeling kan zijn.

Ik dwaal hier in de wereld van de insecten waarvan er ongeveer 1miljoen species beschreven zijn. 170.000 vlinders, 120.000 vliegen, 20.000 sprinkhaansoorten, 5000 libellen, gewoonweg een fantastische wereld. De kever familie bevat geschat 350.000 soorten. Allemaal mooie en eigenaardige creaturen. Een wereld op zich met een ongelooflijke verscheidenheid....en toch. Ook hier laten wij mensen ons vernietigend spoor achter. De aandachtige toeschouwer zal zien dat de zwarte kevers op het doek enkele letterwoorden vormen...GMO-OMG (genetical manipullated organism-oh my god). Nogmaals een verwijzing naar ons gedrag en de amper te overziene gevolgen.

De kevers op het raster zijn natuurgetrouw weergegeven behalve waar het om de afmetingen gaat...deze werden voor het effect aangepast...de enkele individuen die vrij over het doek zwermen zijn wel levensgroot opgenomen. Voor de toeschouwer die meer wil weten is er een boekje aangehecht waarin alle gebruikte kevers met hun latijnse naam zijn terug te vinden.Het terugvinden van de species gaat gemakkelijk volgens een raster...horizontaal genummerd van 1 tot 41 en vertikale aanduiding met lettertekens van A naar L.

Hopelijk gaan we beginnen met verantwoord om te springen met de natuur en de levensvormen die ons omringen...het is levensnoodzakelijk...en een bron van geluk en inspiratie voor allen die er voor open staan.


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.