Please enable JS

JUNKFOOD

PROJECT DETAILS

AFMETING: 40 x 60 cm

DATE: 10 JUNI, 2015

CATEGORY: 40x60, BLACK

STATUS: VERKOCHT


BESCHRIJVING

 

Doek 40 x 60 cm katoen. Acryl op ondergrond van zwarte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis. Onder optie.

Dit werk bevat een dubbele achtergrond. Het zet eens te meer een behoorlijk bedreigde diersoort "in de verf", met name de gorilla. Maar anderzijds is er ook een corellatie met voedsel en voeding. Op een ludieke manier geef ik weer hoever men met het manipuleren van voedsel, planten enz kan gaan. Door de monoculturen zijn er gigantische problemen ontstaan met betrekking tot gewasbescherming.

Hierdoor is men weer verder gaan denken en komt men tot de genetische manipulatie van gewassen om alzo bepaalde gewasbeschermende eigenschappen "in te bouwen". Wat al deze ingrepen echter op lange termijn inhouden is nu nog steeds onderwerp van vele studies en onderzoeken. De gevolgen zijn moeilijk in te schatten, de voordelen zijn er direct. Of deze voordelen, grotere opbrengst en dus minder verlies met daaraan verbonden een grotere financiele opbrengst, opwegen tegen de nadelen is nog zeer de vraag.

De toekomst zal uitwijzen of de weg die werd ingeslagen voldoende effectief is en ook voor de natuur een oplossing bied. Zodat voor de komende generaties ook een mooie natuur met al zijn rijkdom aan species en organismen behouden blijft.

 

 

 

 


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.