Please enable JS

CARNIVALE

PROJECT DETAILS

AFMETING: 60x120 cm

DATE: 20 FEBRUARI, 2017

CATEGORY: 60x120, WHITE

STATUS: VERKOCHT


BESCHRIJVING

Doek 120 x 60 cm katoen. Acryl op ondergrond van witte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

Met dit werk wil ik nogmaals, als in vele voorgaande, laten zien hoe ongelooflijk mooi en gevarieerd de ons omringende natuur wel is. Een rijkdom aan vormgeving en aan kleurpracht die de meesten onder ons amper vermoeden . Ik neem de toeschouwer mee in het rijk van de insekten en dan meer bepaald naar de groep die ook wel aangeduid word als de "treehoppers". Een werkelijk kleine groep van insekten die eigenlijk over gans de wereld terug te vinden zijn , al is het in beperkte maten. Deze insekten leven vooral in warmere streken op bomen en struiken. Hun vormgeving behoort tot de meest fantastische die men in de natuur tegenkomt, ook al zijn het slechts kleine wezens. Klein betekent iets in de schaal van mieren en dergelijke. Maar de verscheidenheid is gewoon subliem. Ze brengen ons in een universum dat het gewone en alledaagse ver onstijgt en toch....ze leven onder ons .

Ik laat deze wezentjes in groep over het canvas marcheren als in een stoet.....voorafgegaan door een opvallende verschijning, al moeten de volgers zeer zeker niet onderdoen. Het is verbazend mooi ...

De meesten vinden we wetenschappelijk terug onder de familie van de "membracidae" en ze dragen dan ook verrukkelijke namen. (..Pyrchauchenia species, Stegaspis, Stilocentrus bisonia, Anchistrotus, Smilia fasciata, Archasia belfrage, Bocydium globulare, Cyphonia trifida, Oeda inflata, Cyphonia species, Umbonia crassicornis, Giganthorabdus enderleini. ) De meesten gebruik ik hier in een uitvergrootte vorm (ongeveer 10 maal groter in lengte en breedte)maar wel in de originele kleurenpracht. Het laat me denken aan een onderdeel van het braziliaanse carnaval, met zijn ongerepte kleuren en vormen en met een levenslust die alle kanten opgaat.

Nog maar eens een bewijs dat er zoveel ongelooflijk leven te vinden is en dat we hiermee veel zorgvuldiger moeten omgaan.


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.