Please enable JS

ABSINTHE MINDED

PROJECT DETAILS

AFMETING: 40 x 60 cm

DATE: 10 JUNI, 2017

CATEGORY: 40x60, WHITE

STATUS: BESCHIKBAAR


 

Absint is vaak afgeschilderd als een gevaarlijk verslavende psychoactieve drug. De chemische verbinding thujon (hoewel deze slechts in zeer kleine hoeveelheden aanwezig), kreeg de schuld van de vermeende schadelijke gevolgen. Absint was lange verboden in de Verenigde Staten en in grote delen van Europa; Hoewel absint de reputatie had gevaarlijk te zijn, is het niet is aangetoond dat zij gevaarlijker is dan gewone gedestilleerde dranken.

Absint of absinthe wordt beschreven als een zwaar alcoholisch gedistilleerde drank (45 tot 74% ABV / 90 tot 148 proof) Het is een met anijs gearomatiseerd gedistilleerd afgeleid en gemaakt van bloemen en bladeren van Artemisia absinthium (aka "grand alsem"), samen met groene anijs, zoete venkel, en andere medicinale en culinaire kruiden. 

Absinthe blijft echter een drank gehuld in mistiek, waaraan nog steeds psychoactieve eigenschappen worden toegeschreven.

Absinthe is de drank die in artistieke middens vroeger echt furore maakte , ik denk hierbij aan bv Vincent Van Gogh die bleek een regelmatige gebruiker te zijn. Heden ten dage is het goedje weer vlot te krijgen al is het hier te lande niet eenvoudig. maar in Nederland en Frankrijk verkoopt men absinthe als een gewone sterke drank.

Wel is het zo dat door het hoge alcoholgehalte de invloed en gevolgen makkelijk te constateren zijn, het zal bij sommigen ook de fantasie en dergelijke zeker op gang brengen. Of men onder invloed ook nog technisch goede dingen kan maken is een andere vraag...

Toch is het zo dat velen die deze drank al tot zich namen er later geregeld naar terug grijpen al is het misschien in gecontroleerde hoeveelheden. Er heerste een gewoonte om suikerklontjes op een speciaal daartoe ontworpen lepeltje te leggen en in brand te steken...het alzo ontstane residu viel door openingen in het lepeltje in de drank die daarna genuttigd werd. Zo werden er velen echt wel "absinthe minded" en gebruikers tot op heden.

 

 

 


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.