Please enable JS

ATLAS

PROJECT DETAILS

AFMETING: 20x50 cm

DATE: 10 JUNI, 2017

CATEGORY: 20x50, BLACK

STATUS: BESCHIKBAAR


BESCHRIJVING

Doek 20 x 50 cm katoen. Acryl op ondergrond van zwarte gesso. Afwerking met uv-bestendige vernis.

Equilibrium was de oorspronkelijke werknaam van dit werk. Het geeft weer waar het om draait in onze huidige wereld, die ogenschijnlijk evolueerde naar een nieuwe betere wereld, maar die net als vroeger nog steeds een blijvende strijd en zoektocht is naar het vinden van een evenwicht, in zowel tijd als bezigheid of bezit. Het is een beetje zoals Atlas, de titaan die door de god Zeus als straf het hemelgewelf op zijn schouders moest torsen en daar een behoorlijke opdracht aan had.

De pad, die zich hier atlas-achtige allures aanmeet krijgt te maken met verschillende problemen en probeert vanuit een niet zo gemakkelijke positie toch een evenwicht te vinden.

De aarde, hier de appel, is onderhevig aan uitzonderlijke omstandigheden zoals hier de regenval en geeft de situatie een zeer dualistische gedaante. Misschien betekent het gewicht wel voedsel en geeft het uitzicht op overleving, maar het kan anderzijds ook een gevaar zijn, misschien wel de kern van de ondergang.

Hoe dan ook is het evenwicht de bepalende factor van het geheel en het is duidelijk dat er slechts weinig nodig is om de boot in een richting te doen overhellen.Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.