Please enable JS

CHIMERA

PROJECT DETAILS

AFMETING: 40 x 60 cm

DATE: 20 SEPTEMBER, 2017

CATEGORY: 40x60, WHITE

STATUS: VERKOCHT


 

De ‘vredesduif ‘is het internationaal symbool  voor vrede.

Het gebruik van de duif is geïnspireerd door het Bijbelverhaal over Noah.De duif kwam na een zoektocht terug met een olijftakje in de snavel. Dat betekende dat de aarde de zondvloed doorstond en dat mens en dier een nieuwe kans kregen om in vrede en harmonie samen te leven.

Dat streven naar die wereld van vrede en harmonieus samenleven is echter een illusie. Steeds ligt er ergens gevaar op de loer. Zoals het waarnemen van een Chimera die volgens de Griekse mythologie verschillende gedaantes aannam en onheil of gevaar voorspelde,staat de kat in dit werk voor het gevaar of onheil dat de vredesduif te wachten staat wanneer men het glas breekt en haar uitzendt om te bemiddelen tijdens oorlogstijd. Het lijkt een lief zachtaardig dier met hoge aaibaarheidsfactor, maar is in wezen een meedogenloze predator…..

Wereldvrede is allicht een droom, een illusie die men nooit kan bereiken. Er zullen steeds mensen zijn die baat hebben bij onenigheid. Mensen die streven naar macht en hebzuchtig zijn…..die zich beter en slimmer  voelen dan anderen…..die denken dat hun religie of hun gedachtengoed de enige juiste is…..

Het breken van het glas maakt alleen meer scherven, meer slachtoffers, maar brengt geen enkele oplossing voor het echte probleem. Hoe ver we ook terugkeren in de geschiedenis sinds het ontstaan van de mensheid heeft Wereldvrede nooit bestaan. En die zal ook nooit tot stand komen zo lang de zogenaamde “meest intelligente levensvorm op aarde” die aarde op de huidige manier domineert……


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.