Please enable JS

GENERATIONS...

PROJECT DETAILS

AFMETING: 40 x 60 cm

DATE: 6 December, 2019

CATEGORY: 40x60, WHITE

STATUS: Beschikbaar


 

Generations....dit werk geeft weer wat we in de natuur overal terugvinden. Bij alle diersoorten is er een verschil tussen de generaties en de jongsten leren van de ouderen. Dit gegeven vinden we terug bij zoogdieren,vogels,vissen enzovoorts. Er zijn studies aan gewijdt en steeds zijn de conclusies hetzelfde....de soorten evolueren en leren van elkaar. De opvolgende generaties gebruikjen wat ze leerden van de vorige generaties en passen zich dan ook weer aan aan de nieuwe omstandigheden. Dit gaat steeds verder en lijkt niet te stoppen....

Ook bij de mens gaat dit op dezelfde manier verder....de jongere generaties leren van de ouderenen gebruiken wat ze leerden om hun eigen leefwereld dan weer beter te maken. Bij de mensen gaat het echter verder en zouden de jongere generaties de fouten die de ouderen maakten moeten kunnen vermijden. Meer nog, ze kunnen leren uit die fouten en zo de wereld weer laten evolueren en zo mogelijk weer verbeteren. De mens heeft echter een hele geschiedenis achter zich en er is veel dat te verbeteren of te veranderen is....en zoals steeds gaat dit niet zonder slag of stoot.

Dat is een van die gegevens die we steeds zien weerkeren bij generaties.....conflicten op alle vlakken maken dat er steeds spanningen zijn tussen generaties. spanningen die dan weer leiden tot oplossingen of aanpassingen. En indien het goed is ontstaat er een nieuwe en betere generatie, die bestand is tegen de tijd waarin zij voorkomt.

 


Related items

X

Right Click

Rechts klikken en/of kopieeren niet toegestaan.