Cultuurvuur vzw en Plantentuin Meise richten dit jaar de Biënnale Cultuurvuur in . Deze tentoonstelling gaat door van 1 mei tot 30 september 2024 in de plantentuin te Meise. Ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan deze tentoonstelling met werken die gelinkt kunnen worden aan de plaats waar we ons bevinden of aan de werking van de plantentuin. Het geheel werd zodanig opgevat dat de toeschouwer die alle werken wil zien een ganse tocht maakt door de plantentuin . Hierbij komt men dan in contact met zeer verschillende werken die steeds met hun omgeving in relatie staan. Uitleg over het geheel kan men op verscheidene plaatsen vinden. Bij de inkom van de tuin kan men al een brochure met een plannetje enz vinden en vandaar kan men zijn tocht aanvatten.

Er zijn artiesten uit Vlaanderen , Brussel en Nederland en de werken komen uit zeer verschillende disciplines. De meeste werken bevinden zich in de buitenlucht en kunnen goed worden bekeken. Mijn werken zijn als enige terug te vinden in de verbruiksruimte van de Kawa-bar. Dus kan men bij het nuttigen van een koffie of een thee rustig de werken bekijken en lezen wat ik erbij achterliet. Misschien laat het enkelen wel even nadenken over wat ze zien en ontstaat er een gesprek .

Vragen over de werken of over mijn werk in zijn geheel kunnen worden gesteld via mijn mailadres dat terug te vinden is op de flyers. Ook op mijn site staat er dus wat meer te lezen en kan men een duidelijker beeld vormen van mijn werk in zijn geheel.

De plantentuin en de mensen van Cultuurvuur en uiteraard ook de kunstenaars hopen op een grote opkomst van toeschouwers en verwachten een stroom aan reacties. Iedereen is welkom.

Lepidoptera