De nationale plantentuin te Meise richt dit jaar een wedstrijd in voor alle kunstenaars onder de naam “Natura Inspiratus”. Mensen konden hun werk(en) indienen en een jury zou dan een selectie maken. Er werden 545 werken ingediend en de jury weerhield hiervan 125 werken. Met deze werken werd een tentoonstelling opgebouwd  die iedereen kan gaan bezoeken. Door de omstandigheden vraagt men om op voorhand door te geven wanneer U zou komen. Hierdoor probeert men het aantal bezoekers een beetje te kanaliseren en geen overrompelingen te krijgen.

De tentoonstelling loopt van begin juni tot en met eind september. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen voor het werk dat hun het meest aanspreekt.  Eind september zal de jury dan overgaan tot een prijsuitreiking.

Bij deze wedstrijd nam ik deel met twee werken die beiden werden weerhouden door de jury. Het zijn twee grote werken, Dandelion night (zwart en zie foto) en Tweeblaarkanniedood (wit), die speciaal voor deze wedstrijd werden uitgevoerd.

We nodigen hierbij iedereen uit die wil komen kijken. Indien mensen interesse hebben kunnen ze een berichtje sturen naar mij zodat ik hun een toegangsvoucher kan doorzenden (digitaal dus). Met deze voucher kan U aan halve prijs het gehele park en tentoonstelling bezoeken. Buiten de tentoonstelling is er een kunstroute uitgestippeld zodat men door gans het park nog werk kan zien van gastkunstenaars.De ganse kunstroute en wandeling zouden een twee a drie uren in beslag nemen. Zeker aan te bevelen om een mooie zomerdag in het park door te brengen.

Naar Blog